Mededelingen september 2017

September 2017
-
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. De plannen voor de website zijn onder meer: een leerstofoverzicht van onze lessen  voor een jaar; voortgang met de Taalhacker- dit heeft nog wel wat voeten in de aarde zoals de abonnees gemerkt hebben...; een apart onderdeel op de site voor vraag en aanbod van lessen Nederlands voor anderstaligen. Materiaal voor digitale De bovenkamer... Kortom: werk aan de winkel.
- De data voor trainingen van De bovenkamer zijn gewijzigd - de voorkeur van mensen gaat uit naar woensdagen-  8 november en 15 november.
- Het boek Tegenstellingen van Pitteau is opnieuw uitgegeven (nuttig voor het bijvoeglijk naamwoord).
- Zo maak je je school Nt2-proof. Op de website van het HCO en van Sardes staan illustratieve filmpjes van het Haagse Nt2-project. Een schoolbestuur in Amsterdam heeft ook belangstelling getoond voor dit project. Hier begin ik de komende maand met wat middagen over  Zien is snappen.
- Ik heb een nieuwe rubriek opgenomen: Gezocht en aangeboden leerkrachten voor Nt2-lessen. U kunt hier vragen en aanbiedingen opgeven.
- Ik heb gezien dat de mooie boomstructuur bij Onderwijs verdwenen is. Dat heeft te maken met de updates van het programma van de website. Ik probeer deze terug te halen.

Agenda najaar 2017
Cursussen Zien is snappen en De bovenkamer in het najaar 2017
- Op 8 november en 15 november geef ik een tweedaagse rond De bovenkamer. Plaats:  Rotterdam. Max. aantal: 16. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website.
- Op 20 en 27 september geven Marije Heijdenrijk en ik de cursus Zien is snappen in Katwijk. Deze cursus zit vol.
- Op 18 oktober en 25 oktober geven we een cursus voor Zien is snappen. Open inschrijving. Maximaal: 40 deelnemers. Plaats: Rotterdam. Opgeven via www.bazalt.nl of via deze website.
- Op 22 september en 6 oktober ben ik in Apeldoorn. Ook voor Zien is snappen. Deze cursus zit vol.

Zie bij Onderwijs voor andere cursussen die meer op maat kunnen worden afgesproken.

Materialen  (zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes.

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Eigenlijk ook voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer  je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB