Mededelingen november 2017

November 2017
-
De tweedaagse cursus Zien is snappen  is opgenomen in het lerarenregister.
- Op 8 november en 15 november 
geef ik de cursus rond De bovenkamer. Plaats:  Rotterdam. Max. aantal: 16. ER IS NOG PLAATS. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website. Op 7 februari en 7 maart 2017 geef ik deze cursus in Zwolle of Apeldoorn. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16.
- Zo maak je je school Nt2-proof. Op de website van het HCO en van Sardes staan illustratieve filmpjes van het Haagse Nt2-project. Een schoolbestuur in Amsterdam heeft ook belangstelling getoond voor dit project. Ik heb reeds een aantal middagen over Zien is snappen gegeven. Ondertussen sluiten andere Amsterdamse scholen zich aan.
- Ik heb gezien dat de mooie boomstructuur bij Onderwijs verdwenen is. Dat heeft te maken met de updates van het programma van de website. Ik probeer deze terug te halen.

Agenda najaar 2017 - voorjaar 2018
- Op 8 november en 15 november geef ik een tweedaagse rond De bovenkamer. Plaats:  Rotterdam. Max. aantal: 16. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website.
- Op 22 november en 31 januari 2018 geven Marieke Boers en ik de cursus Zien is snappen in Tilburg, georganiseerd door Plein 013. Hier zijn nog zes plaatsen vrij. Maximaal: 40 deelnemers. Opgeven via www.bazalt.nl of via deze website.
- Op 13 december ben ik in Delfzijl voor onder meer Woorden in prenten.
- Marije Heijdenrijk en ik geven Zien is snappen in Antwerpen, op 16 en 23 januari 2018.
- Op 7 februari en 7 maart 2017 geef ik de cursus De bovenkamer  in Zwolle of Apeldoorn. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website.
- Zie bij Onderwijs voor andere cursussen die meer op maat kunnen worden afgesproken.

Materialen  (zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Eigenlijk ook voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB