Mededelingen januari 2018 en agenda

Januari 2018
-
 De kubussen  (voor Zien is snappen) zijn tijdelijk niet verkrijgbaar bij Bazalt. Men zoekt naar een oplossing.
- Ans Drubbel en ik maken -eindelijk- voortgang  met het leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands. Houd de website in de gaten.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij De bovenkamer.
- De Universiteit van Utrecht is bezig met een Nt2-app en zoekt docenten om deze uit te proberen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda voorjaar 2018
- Marije Heijdenrijk en ik geven Zien is snappen in Antwerpen, op 16 en 23 januari 2018.
- Op 7 februari en 7 maart 2017 geef ik de cursus De bovenkamer  in Apeldoorn. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website.
- Op 8 februari en 8 maart  geef ik de cursus Zien is snappen in Hoogeveen. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.bazalt.nl of via mijn website.- Zie bij Onderwijs voor andere cursussen die meer op maat kunnen worden afgesproken.

Materialen  (zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Eigenlijk ook voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB