Mededelingen januari en agenda

Januari 2019
- LET OP: Bestellingen komen NIET door (sinds 20 december)  Eventueel via mijn e-mailadres boeken bestellen.
  Er zijn nog steeds  problemen met de website, o.a. met  aanmelden via Login voor de update van de website.  Hier wordt aan gewerkt.  
- Het boek Tegenstellingen  van Pitteau is opnieuw gedrukt! (Te gebruiken voor bijvoeglijke naamwoorden bij Zien is snappen)
- Ans Drubbel en ik hebben een leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands gemaakt: de eerste versie. Kijk bij het jaarprogramma.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij Materialen, De bovenkamer.

Agenda 2019 -
- Op 18 januari en 15 februari geef ik de training Zien is snappen in Amsterdam, van 9.00-16.00 uur. Plaats: Expertisecentrum Innoord (Amsterdam-noord) .
- De NOT vindt dit jaar weer plaats in de Jaarbeurshallen, vanaf 22 januari tot en met 26 januari.  Bazalt staat er met een stand, 02.DO11. Marije Heijdenrijk en ik geven een workshop rond allerlei Nt2-materialen, op  23 en 24 januari in de middag.
- Op 22 februari  a.s. organiseren Marije Heijdenrijk en ik een terugkomdag voor  mensen die eerder de training De bovenkamer hebben gevolgd. Deze vindt plaats in Rotterdam. Er is plaats voor maximaal 20 mensen. Opgeven vóór 1 februari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Een cursus Zien is snappen vindt plaats op 5 en 12 april in Utrecht. Opgeven via de Bazaltwebsite.
- Een cursus Woorden in prenten vindt in het najaar plaats in Rotterdam op 11 oktober en 8 november 2019. Opgeven via Bazalt website.
- Een cursus De bovenkamer vindt plaats in Rotterdam op 10 oktober en 7 november 2019. Opgeven via Bazalt website..

Materialen 
(zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Ook geschikt voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB