Mededelingen december en agenda

December  2018
- Er zijn nog steeds wat problemen met de website, o.a. met  aanmelden via Login voor de update van de website.  Hier wordt aan gewerkt.  
- Het boek Tegenstellingen  van Pitteau is opnieuw gedrukt! (Te gebruiken voor bijvoeglijke naamwoorden bij Zien is snappen)
- Ans Drubbel en ik hebben een leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands gemaakt: de eerste versie. Kijk bij het jaarprogramma.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij Materialen, De bovenkamer.
-
Ik ben bezig met een folder voor de invoering van Woorden in Prenten, Zien is snappen en De bovenkamer op de school.  Hoe organiseer je  deze verandering door de hele school heen? Misschien willen mensen straks een conceptversie proberen? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- De Universiteit van Utrecht heeft inmiddels een Nt2-app ontwikkeld voor leerkrachten. Kijk op hun website www.moedint2.nl.

Agenda voorjaar 2019 - open trainingen
- Op  18 januari en 15 februari geef ik de training Zien is snappen in Amsterdam, van 9.00-16.00uur. Plaats: wellicht in Innoord (Amsterdam-noord) Opgeven vóór 1 januari 2019 via de Bazaltwebsite.
- Op  6 februari en 20 maart 2019 geef ik een training Woorden in prenten in Puth, Limburg. Opgeven vóór 15 januari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- Een cursus De bovenkamer in Rotterdam komt eraan. Data volgen nog. Zie ook de website van Bazalt.
- Er zijn plannen voor een cursus Zien is snappen in het oosten van het land, Zwolle of Apeldoorn. Wordt vervolgd.

Materialen 
(zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Ook geschikt voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB