Mededelingen juli augustus 2018 en agenda

Juli -augustus 2018
-
 Het Nederlands van Maxima was onderwerp in de BlauwBloed-uitzending van 1 april. Zie bij het Nederlands van Maxima  hier op de website, voor een analyse.
- Ans Drubbel en ik hebben een leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands gemaakt: de eerste versie. Kijk bij het jaarprogramma.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij Materialen, De bovenkamer.
- De Universiteit van Utrecht heeft inmiddels een Nt2-app ontwikkeld voor leerkrachten. Kijk op hun website www.moedint2.nl.

Agenda najaar 2018
-
Op 3 oktober en 31 oktober geef ik een tweedaagse over De bovenkamer. Inschrijven kan via deze website en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Op 5 oktober geef ik een hele dag Woorden in prenten in Rotterdam, gevolgd door een middag op 9 november. Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Op 8 oktober, 15 oktober en 10 december geef ik  de training Woorden in Prenten in Amsterdam, van 16.00-18.30u. De eerste bijeenkomst op De Waaier, Obiplein, de tweede op de Hubersschool, Jacob Geelplein en de derde moet nog worden vastgesteld. Opgeven ook weer bij avandeventer@bazaltnl.
-
- Er zijn plannen voor een cursus Zien is snappen in de kop van Noord-Holland; in Limburg en in Groningen. Houdt u de website in de gaten!

Materialen 
(zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Eigenlijk ook voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB