Mededelingen februari en agenda

Februari 2019
- LET OP: Bestellingen komen gelukkig weer door (sinds 27 januari) maar nog niet volledig. Bij de bovenkamer voorlopig even in mededelingen noteren welke boeken men bestelt.
- Helaas zijn de problemen met aanmelden via Login  nog niet opgelost..  Hier wordt aan gewerkt.  
- Op 22 februari is er een terugkomdag voor De Bovenkamer. Zie bij Agenda.
- Het boek Tegenstellingen  van Pitteau is opnieuw gedrukt! (Te gebruiken voor bijvoeglijke naamwoorden bij Zien is snappen)
- Ans Drubbel en ik hebben een leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands gemaakt: de eerste versie. Kijk bij het jaarprogramma.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij Materialen, De bovenkamer.

Agenda 2019
- Op 22 februari  a.s. organiseren Marije Heijdenrijk en ik een terugkomdag voor  mensen die eerder de training De bovenkamer hebben gevolgd. Deze vindt plaats in Rotterdam. Er is plaats voor maximaal 20 mensen. Opgeven vóór 1 februari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Een cursus Zien is snappen vindt plaats op 5 en 12 april in Utrecht. Opgeven via de Bazaltwebsite.
- Een cursus Woorden in prenten vindt in het najaar plaats in Rotterdam op 11 oktober en 8 november 2019. Opgeven via Bazalt website.
- Een cursus De bovenkamer vindt plaats in Rotterdam op 10 oktober en 7 november 2019. Opgeven via Bazalt website..

Materialen 
(zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Ook geschikt voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB