Mededelingen september en agenda

September 2018
- Er zijn wat problemen met de website, o.a. met  aanmelden via Login voor de update van de website.  Hier wordt aan gewerkt.  
- Ans Drubbel en ik hebben een leerstofoverzicht  van een jaarprogramma lessen Nederlands gemaakt: de eerste versie. Kijk bij het jaarprogramma.
- Ik heb een overzichtje gemaakt van het kleurengebruik in Taalactief met de kleuren uit Zien is snappen en De bovenkamer. Kijk bij Materialen, De bovenkamer.
-
Ik ben bezig met een folder voor de invoering van Woorden in Prenten, Zien is snappen en De bovenkamer op de school.  Hoe organiseer je  deze verandering door de hele school heen. Misschien willen mensen straks een conceptversie proberen? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- De Universiteit van Utrecht heeft inmiddels een Nt2-app ontwikkeld voor leerkrachten. Kijk op hun website www.moedint2.nl.

Agenda najaar 2018 - open trainingen
- Op 8 oktober, 15 oktober en 10 december geef ik de training Woorden in Prenten in Amsterdam, van 16.00-18.30u. De eerste bijeenkomst op De Waaier, Obiplein, de tweede op de Huibersschool, Jacob Geelplein en de derde in Innoord (Amsterdam-noord) Opgeven vóór 15 september  bij avandeventer@bazaltnl.
- Op 12 oktober en 2 november geef ik een training Zien is snappen in Amsterdam. Plaats: waarschijnlijk Amsterdam-noord. Opgeven vóór 25 september bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maximaal 20 deelnemers.
- Op 17 en 31 oktober geef ik een cursus De bovenkamer in Zwolle, mits er voldoende inschrijvingen zijn. Opgeven vóór 31 september bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Er zijn plannen voor een cursus Zien is snappen in de kop van Noord-Holland; in Limburg en in Groningen. Houdt u de website in de gaten!


Materialen 
(zie ook onder Materialen voor verdere beschrijving, bestelformulieren én de afstemming met  taalmethodes).

Onder andere: De bovenkamer: een opzoekgrammatica voor niet-Nederlandstalige  én Nederlandstalige leerlingen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Eigenlijk ook voor volwassenen. In het boek kunnen ze zien hoe je zinnen maakt, hoe je werkwoorden vervoegt en kunnen ze opzoeken wanneer je nu deze of dit gebruikt.  

BK omslag.jpg - 497.66 KB Bovenkamer-hl-oms-dr1.jpg - 2.51 MB