– Voor bestellingen: zie het bestelformulier onderaan bij de verschillende Materialen.

– Bij E-wise is een online cursus over  Nt2-onderwijs te bekijken: www.e-wise.nl/course 1598/nieuwkomers-in-de-klas. Ook geschikt als je wat meer in het algemeen over dit onderwijs wilt weten.

– De folder Invoering structureel Nt2-onderwijs is verschenen! Het is een afvinklijst voor leerkrachten, directies en ib-ers. Hiermee kunt u e. e. a. gericht invoeren op school. Ideaal voor een bouwoverleg en/of  teamvergadering. Te downloaden via www.bazalt.nl/nt2structureel.

– Verwijzingen naar en activiteiten met Zien is snappen en De bovenkamer komen zowel bij Wereld vol woorden- Logo 3000 als bij de hernieuwde versie van Mondeling Nederlands nieuw. Op 2 oktober hield ik een workshop hierover. Een verkorte presentatie is via de website van LOGO3000 te zien.

– Zie bij agenda voor data van cursussen Woorden in prenten, Zien is snappen en De bovenkamer en Foutenanalyse. Let op: de agenda verandert wel steeds.

– U ziet dat de mogelijkheid om reacties te plaatsen, is verdwenen. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, dan kunt u die mij sturen via contact:  coenenja@gmail.com.

– Bij de Lowanwebsite voor p.o. en v.o. ziet u een samenvatting van de gegeven workshops tijdens de lowandagen in april 2019: www.lowan.nl.

Agenda 2020

15  januari 2020 Een cursus Zien is snappen in Leeuwarden op 15 januari en 24 februari. Deze zit vol.

24 januari  – Een cursus Zien is snappen in Utrecht,  in Hogeschool Domstad.  op 24 januari en 14 februari. Opgeven bij avandeventer@bazalt.nl.

19 februari – Een bijeenkomst gewijd aan het bepalen  van de taalbeheersing van een Nt2-leerling met behulp van  foutenanalyse,  in Puth, Limburg. Opgeven via l.toussaint@bspetruscanisius-puth.nl.