Mededelingen

– Een herziene versie van Woorden in prenten is verschenen.  Deze bevat minder bewerkte teksten van prentenboeken dan de eerste druk:  vijf  in plaats van tien. Ook de nieuwste vertaling van Welterusten, Kleine Beer  nemen we nu als uitgangspunt. Veel materialen die nodig zijn voor de lessen, zijn via downloads van de webshop van Bazalt verkrijgbaar zijn. Cd’s zijn wat verouderd, vandaar.

– In de week van 22-25 maart was de World Education Summit, met sprekers van over de hele wereld. Het programma kun je een jaar lang bekijken. Ik geef in het Nederlands programma een live-presentatie over De bovenkamer: 25 maart om 14.45-15.15.
Voor inschrijving: zie www.bazalt.nl.

– Op 20 september,  4 oktober en 1 november  heb ik  een webinar rond het klankonderwijs aan Nt2-leerlingen verzorgd.  Wellicht volgt snel weer een nieuwe webinar.

– De Nederlandse uitspraak is voor veel Nt2-leerders nog steeds een struikelblok. Nieuwsbrief drie gaat over de uitspraak van eigennamen. Klik hier: Nieuwsbrief drie.

–  De  nieuwsbrief  van november 2020 ging over het het-woordenschrift…  Nieuwsgierig?  Geef u op voor de volgende Nieuwsbrief – en klik voor het het-woordenschrift hier:  schrift.

– Voor bestellingen: zie het bestelformulier onderaan bij de verschillende Materialen. De cd’s bij uitgaven van Bazalt zijn /worden nu als downloads via de website verkrijgbaar.

– Bij E-wise is een online cursus over  Nt2-onderwijs te  volgen. De naam van de cursus is www.e-wise.nl/course 1598/nieuwkomers-in-de-klas. Ook geschikt als je wat meer in het algemeen over dit onderwijs wilt weten.

– De folder Invoering structureel Nt2-onderwijs is verschenen. Klik hier : structureel Nt2 is verschenen. Het is een afvinklijst voor leerkrachten, directies en ib-ers. Hiermee kunt u e. e. a. gericht invoeren op school. Ideaal voor een bouwoverleg en/of  teamvergadering. Meer exemplaren te bestellen (gratis) bij  www.bazalt.nl.

– Zie bij agenda voor data van cursussen Woorden in prentenZien is snappen en De bovenkamer en Foutenanalyse.  Let op: de agenda verandert wel steeds

– Wilt u een speciaal onderwerp in een webinar, training, scholing of lezing? Neemt u dan contact met mij op.

– Er komen vragen van leerkrachten die graag materiaal willen uitwisselen van de prentenboeken uit Woorden in prenten. Dit kan ik niet op me nemen, maar als iemand de coördinatie op zich wil nemen, kan men via deze website zich aanmelden.

Agenda  2021

– 11 november en 2 december. Tweedaagse De bovenkamer. Maximaal aantal 16 deelnemers. Plaats: Groot Handelsgebouw (naast het Centraal station.) in Rotterdam. Tijd: 9.30-16.30 uur. Kosten 652, euro inclusief handleiding en leerlingenboek. Inschrijven kan via deze website via contact of via www.bazalt.nl.

– De viertal workshops voor interne begeleiders  Over het Nt2-onderwijs tijdens de ib-weken van 2020 zijn verplaatst naar het najaar van 2021.  Zie ook www.ib.week.nl/sprekers. Deze vinden nog plaats in Rotterdam op 22 november en op 30 november in Eindhoven.