– Voor bestellingen: zie het bestelformulier onderaan bij de verschillende Materialen.

– Bij E-wise is een online cursus over  Nt2-onderwijs te bekijken: www.e-wise.nl/course 1598/nieuwkomers-in-de-klas. Ook geschikt als je wat meer in het algemeen over dit onderwijs wilt weten.

– De folder Invoering structureel Nt2-onderwijs is verschenen! Te bestellen bij www.bazalt.nl (gratis). Het is een afvinklijst voor leerkrachten, directies en ib-ers snappen. Hiermee kunt u e. e. a. gericht invoeren op school. Ideaal voor een bouwoverleg en/of  teamvergadering. Het komt ook op deze website te staan.

– Verwijzingen naar en activiteiten met Zien is snappen en De bovenkamer komen zowel bij Wereld vol woorden- Logo 3000 als bij de hernieuwde versie van Mondeling Nederlands nieuw. Op 2 oktober hield ik een workshop hierover. Een verkorte presentatie is via de website van LOGO3000 te zien.

– Op 22 november geef ik een lezing over de Bovenkamer tijdens de conferentie Het schoolvak Nederlands, in Zwolle.

– Zie bij agenda voor data van cursussen Woorden in prenten, Zien is snappen en De bovenkamer en Foutenanalyse. Let op: de agenda verandert wel steeds.

– U ziet dat de mogelijkheid om reacties te plaatsen, is verdwenen. Mocht u opmerkingen of vragen hebben, dan kunt u die mij sturen via contact:  coenenja@gmail.com.

– Bij de Lowanwebsite voor p.o. en v.o. ziet u een samenvatting van de gegeven workshops tijdens de lowandagen in april j.l: www.lowan.nl

Agenda 2019-2020

14 oktober – Een cursus Zien is snappen in Deventer op 14 oktober en 11 november. Opgeven via bazalt-website: www.bazalt.nl.

8 november – Een cursus Woorden in prenten vindt in het najaar plaats in Rotterdam op 8 november en 29  november 2019. Opgeven via Bazalt-website. Er is nog plaats.

13 november – Een cursus De bovenkamer, ook in Zaandam is  13 november en 27 november 2019. Opgeven bij Zaanprimair en bij avandeventer@bazalt.nl Er is nog plaats.

20 november – Een cursus De bovenkamer voor Lowan-Noord-Holland in Amstelveen op 20 november en 15 januari 2020.  Opgeven bij de coördinator van Lowan Noord-holland.

21 januari 2020 Een cursus Zien is snappen in Leeuwarden op 15 januari en 24 februari.

24 januari  – Een cursus Zien is snappen in Amsterdam  op 24 januari en 14 februari. Opgeven bij avandeventer@bazalt.nl

19 februari – een bijeenkomst gewijd aan het bepalen  van de taalbeheersing van een nt2-leerling met behulp van  foutenanalyse;in Puth, Limburg. Opgeven via l.toussaint@bspetruscanisius-puth.nl

4 maart en 25 maart – Een cursus De bovenkamer  open inschrijving en voor Lowan-Noord-Holland in Amstelveen . Opgeven bij avandeventer@bazalt.nl en de coördinator van Lowan Noord-holland.